Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия потвърди Лиуци

Форс Индия потвърди Лиуци

38
0

Витатонио Лиуци ще замести Джанкарло Фисикела във Форс Индия от Гран при на Италия, потвърдиха от тима. До момента той бе резервен пилот на отбора.

Титулярът Фисикела напусна Форс Индия, за да кара за Ферари през остатъка от сезона. Бе определено неговото място в индийския тим да заеме именно Лиуци. По този повод собственикът на екипа Виджай Маля заяви:

„Радостен съм, че мога да дам на Витантонио шанс да се върне в състезанията отново. Знам, че точно това бе неговата цел през последните две години. В момента тимът на Форс Индия е конкурентоспособен и се нуждаем от пилот, който може да постигне добри резултати.“

28-годишният пилот не е карал в надпревара от Формула 1 от края на сезон ’07, а последните му тестове бяха миналия ноември.

По повод на новата си роля Лиуци сподели:

„Уверен съм, че мога да продължа прогреса на Форс Индия. Мотивиран съм, в добра форма съм и искам да добавя към точките на екипа нови. Въпреки че тази възможност дойде поради нещастно стечение на обстоятелствата – инцидента на Фелипе Маса, това е моят шанс да покажа на хората какво мога и очаквам с нетърпение този момент.“