Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия разочаровани от квалификацията

Форс Индия разочаровани от квалификацията

40
0

Очакванията във Форс Индия за днешната квалификация в Абу Даби бяха сериозно завишени след вчерашното окуражително представяне на Адриан Сутил и Витантонио Лиуци. В официалната сесия за място на стартовата решетка обаче и двамата отпаднаха още след първата част.

– Много кратка сесия с много проблеми – горчиво заяви Сутил. – Колата нямаше никакво сцепление, особено в задната част, която бе толкова нестабилна, че едва удържах колата на пистата.

 

За разлика от него Лиуци бе доволен от болида си при първото излизане, но прилепянето изчезна и при него, когато смени гумите.

– Беше странно да карам с толкова малко сцепление в сравнение с предишните ми обиколки. Обикновено условията на трасето се подобряват колкото повече караме. Трябваше да сме във втория сегмент, но сега е нужно да разберем какво стана – дали гумите са причината или налягането в тях, какво точно доведе до това – сподели той.

Още по-странното в случая на Лиуци е, че всъщност той сложи нови гуми от същия тип, с който излезе в началото – по-меките. Затова и изчезването на прилепянето предизвика такава изненада у пилота и екипа му.