Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия ще тестват Ди Реста и Хилдебранд

Форс Индия ще тестват Ди Реста и Хилдебранд

43
0

От Форс Индия потвърдиха, че Пол ди Реста и Джей Ар Хилдебранд ще карат за тях на теста за млади пилоти следващата седмица. По време на трите дни на пистата Херес ще могат да участват само пилоти с не повече от две състезания във Формула 1 зад гърба си.

Ди Реста, който по принцип кара в Немския шампионат за туристически автомобили (DTM), вече тества за Макларън миналата година, като сега ще получи втора възможност. Той е считан за протеже на Мерцедес, които пък са доставчици на Форс Индия. Самият Ди Реста коментира: „Много съм щастлив, че ще се присъединя към Форс Индия за този тест. Мина доста време, откакто тествах за последно болид от Формула 1, но работих упорито в симулатора, а и давам всичко от себе си в DTM, така че съм уверен, че бързо ще се адаптирам. Това е много вълнуваща възможност за мен, тъй като Формула 1 винаги е била мечтата ми и аз чувствам, че това ме доближава с една стъпка към осъществяването й.

От своя страна, Хилдебранд се е занимавал с картинг, а през последните две години се е състезавал в сериите Инди Лайтс. По повод на теста си американецът каза: „Много съм ентусиазиран от предстоящото ми първо каране на болид от Формула 1. Чувал съм много за представянето на тези коли, като вече знам, че те са много по-бързи и предлагат много по-директно управление от всичко, което съм карал. Знам и че това е голямо предизвикателство, но аз съм готов да се изправя срещу него. Целта е да изуча пистата и колата, а след това евентуално да покажа някакъв потенциал…

Тестовете на Херес ще се проведат от 1 декември (вторник) до 3 декември (четвъртък).