Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия вече е с ново име и нов собственик

Форс Индия вече е с ново име и нов собственик

106
0
Виджай Маля

Както винаги във всеки един слух има доза истина. Това бе доказано и от изтеклата буквално преди минути новина, че индийската групировка Сахара закупува 42,5% от акциите на Форс Индия.

Още преди седмица се появиха слуховете, че Виджай Маля ще продаде своя дял от отбора на сънародника си Субрата Рой. Това обаче не се оказа съвсем коректна информация. Рой и неговата Сахара Груп действително закупиха голяма част от акциите на екипа, но тази част е на холандската фамилия Мол. В рамките на пресконференция в Делхи бе обявено, че Сахара Груп закупува 42,5% срещу сумата от $ 100 млн. (около 73 млн. Евро). Виджай Маля също ще притежава 42,5%, а останалите 15% остават за фамилията Мол.

Преди това Маля и Мол притежаваха по 50% от отбора. Още от състезанието в Южна Корея екипът ще носи името Сахара Форс Индия.

„Радвам се да обявя Субрата Рой за акционер в тима на Сахара Форс Индия“, заяви Маля на пресконференцията. „За нас бе чест да представим с Форс Индия нашата родина на картата на Формула 1. Радваме се също така, че успяхме да вдигнем нивото на представяне на екипа на това ниво.

Сахара Груп играе важна роля за спорта в Индия и за нас това е идеалния партньор, с когото се надяваме да постигнем още по-големи успехи в нашия спорт.“

Сахара Груп е собственик на крикет отбора Пюн уориърс, както и спонсор на националния отбор на Индия. Крикетът е сред най-популярните спортове във втората по население държава в света.

„Индия се изкачва на нови върхове във всички спортове“, заяви от своя страна и Рой. „Формула 1 бе дълго време бастион на Западния свят. Присъединяването ни към този спорт бе голяма гордост за цялата ни страна. Като съсобственик на единствения индийски екип съм два пъти по-горд и се надявам да постигнем още по-запомнящи се резултати за в бъдеще.“