Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия запазва Сутил и Лиуци през ’10

Форс Индия запазва Сутил и Лиуци през ’10

40
0

Виджай Маля каза, че на този етап няма смисъл Форс Индия да прави някакви промени по настоящата си пилотска двойка.

Състезатели за индийския екип в Италия бяха Адриан Сутил и резервата Витантонио Лиуци, след като Джанкарло Фисикела премина във Ферари. На Монца Сутил завърши четвърти, а Лиуци отпадна поради технически проблем, но вероятно щеше да вземе още точки. Иронията е, че Фисикела с Ферари се представи по-слабо от своите бивши съотборници.

Междувременно в момента VJM02 е доста силен болид, което кара чуждите пилоти да проявяват интерес към тях. Маля призна, че близо десетима пилоти са се свързали с него, като сред тях има и доста прочути имена. Въпреки това той възнамерява да разчита на настоящата си пилотска двойка.

„Доволен съм от това, което имам. Единственото свободно място е за тест пилот, но това остава да го видим“ – каза индиецът. „Сутил и Лиуци са лоялни и работят здраво. Ако няма някаква задължаваща причина да направим промени, то тогава бих се запитал „Защо да го правя?“

От своя страна Фисикела бе казал, че докато е резервен пилот на Ферари, се надява на титулярно място в някой друг екип, за да не губи форма. Казаното от Маля обаче означава, че вратата във Форс Индия е затворена.