Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия и с двете коли в точките

Форс Индия и с двете коли в точките

37
0
Пол ди Реста,Себастиен Буеми

С шест точки си тръгва тимът на Форс Индия от Абу Даби, след като Адриан Сутил и Пол ди Реста завършиха надпреварата там на девета и десета позиция. Това утвърждава шестото място на екипа при конструкторите кръг преди края на сезона – Заубер или Торо Росо много трудно ще спечелят 15-16 пункта в Бразилия, за да настигнат индийския отбор. Това накара Виджай Маля да заяви, че е почти убеден в спечелването на тази позиция след безгрешното състезание на пилотите днес.

Резултатът ни е страхотен и точно такъв, какъвто бе необходим на отбора. По принцип планирахме да направим само едно спиране в бокса, но взехме решение да се прехвърлим на две, защото меките гуми не издържаха толкова, колкото мислехме, че ще могат – коментира Сутил.

Той изкара немалка част от дистанцията зад Михаел Шумахер и успя да излезе пред него едва към средата на надпреварата.

Вероятно обаче останах на трасето обиколка повече, отколкото трябваше, защото той отново ме задмина, когато вече бяхме с медиум в края на състезанието. Доближих се, но бяхме с близка скорост и не можех да го изпреваря – допълни Адриан.

Ди Реста обаче остана само с един питстоп, макар да призна впоследствие, че това не е бил оптималният вариант за конкретния старт.

Оказа се, че представянето с медиум не е на ниво и първите 30 тура си бяха къртовски труд – заяви шотландецът. – Направихме добра битка със [Себастиен] Буеми в началото, но е истина, че отпадането му улесни мен. Със софт скоростта ми бе страхотна – добави Пол.