Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия искат двойно класиране в точките и на Интерлагос

Форс Индия искат двойно класиране в точките и на Интерлагос

42
0
Адриан Сутил

След много силен уикенд в Абу Даби отборът на Форс Индия се готви за последния кръг от световния шампионат на Формула 1 в Бразилия. Адриан Сутил смята, че екипът може да се представи на ниво и на Интерлагос, след като на Яс Марина и двете коли се класираха в точките.

В Абу Даби постигнахме максимума, защото колите пред нас бяха твърде бързи, за да ги догоним. Целта ни е да постигнем същото и този уикенд. На мен лично много ми се ще да стана девети в класирането при пилотите, но за това трябва да спечеля поне 4 точки – обясни германецът.

В момента той е 11-ти с равен актив с Ник Хайдфелд (34) и на две след деветия в подреждането Виталий Петров. Адриан има както хубави, така и по-лоши спомени от Бразилия в състезателно отношение.

През 2009 г. беше страхотно, защото се класирах трети на грида, но в надпреварата много неща не се получиха според плана. Всъщност никога не съм имал кой знае какъв късмет там и тепърва ми предстои да взема точка на Интерлагос. Наистина искам да променя това този сезон – добави Сутил.

Съекипникът му Пол ди Реста пък за първи път ще се състезава на класическата писта, където не е карал дори миналия сезон, когато бе трети пилот във Форс Индия.

Видях мястото, обиколих трасето, но нищо повече. Изглежда сложна конфигурация, защото има слизания и качвания, както и някои необикновени завои – обясни шотландецът. – В шампионата имаме добър аванс пред Заубер и Торо Росо, но трябва да продължим да сме агресивни и да натискаме. Рено не са прекалено напред, въпреки че за да ги стигнем трябва да се случи нещо наистина необичано и доста късмет, разбира се.

Този уикенд Ди Реста приключва дебютния си сезон като титуляр в F1 и е категоричен, че годината е била невероятна за него.

Времето отлетя наистина бързо – направо не мога да повярвам, че вече ни предстои последния старт. Най-хубавите моменти за мен бяха първото състезание в Мелбърн и класирането ми шести в квалификацията за Гран при на Великобритания – обясни още пилотът.