Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия може да победи Рено според Сутил

Форс Индия може да победи Рено според Сутил

37
0
Адриан Сутил

Тимът на Форс Индия ще се опита да изпревари Лотус Рено в класирането на конструкторите във Формула 1 този сезон и има шанс да постигне целта си, твърди Адриан Сутил. На днешния си брифинг на пистата Спа-Франкоршамп германецът заяви, че целта на тима му за 2011 г. е пето място – непосредствено зад екипите на Ред Бул, Макларън и Мерцедес, като в Германия и Унгария той и съотборникът му Пол ди Реста дори били в състояние да спорят и с пилотите на шутгартския колос.

В последните две състезания, даже в последните три, показахме, че имаме доста добра скорост – заяви немецът. – Мисля, че ни очаква една много добра втора половина на сезона, поне такъв е планът. Според мен сме силни на всякъде, постоянни сме. На различни трасета имаме близки резултати, но пистата тук ми пасва на начина на каране и въпреки всичко мисля, че все пак ще е малко по-добра за нашия болид.

До миналия сезон Форс Индия имаше автомобил, силен само на бързите писти, но Сутил обясни в интервюто си за ClubS1 през миналия месец как политиката се е променила и колата е по-комплексна. Точно поради тази причина той смята, че тимът би могъл да спечели петото място в първенството, като измести Рено.

Смятам, че Рено биха могли да бъдат победени – категоричен бе днес пилотът на Виджай Маля. – Не са много далеч пред нас и изпитват трудности, нека да видим как ще продължи тяхната крива на развитие. Нашата цел и пето място от началото на първенството и изглеждаше малко трудна за постигане, но сега виждаме, че нещата бързо могат да се променят.

Ако тимът на Форс Индия успее да се нареди на пето място в шампионата, това ще е едно от най-добрите му класирания, макар че абсолютният връх е трето място в първенството през 1999 г., когато екипът още се казваше Джордан и отстъпи само на Ферари и Макларън.