Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия с ново предно окачване

Форс Индия с ново предно окачване

49
0

Тимът на Форс Индия ще опита да изпробва работата на ново предно окачване в утрешните първи тренировки за Гран при на Бахрейн. Това разкри Серио Перес на днешния си първи брифинг с медиите на пистата Сахир. Според него, то ще подобри работата с гумите на колата и ще ги накара да стигат оптимални работни температури по-бързо. Променени са механични в звената на самото окачване.

„Надяваме се, да помогне тук, особено при тези нетипични условия за Бахрейн, снощи ни валя такъв дъжд, какъвто не съм очаквал че има тук”, каза мексиканецът. Той обясни още, че очаква тази писта да пасва по-добре от Албърт Парк в Мелбърн на Форс Индия и да има шанс отново да повтори подиума, който спечели тук.

„За жалост в Мелбърн, практически загубих всичко на старта, защото прегрях съединителя и тръгнах много лошо, а там изпреварванията са почти невъзможни”, каза още Чеко, който обясни, че заради забраната на информация от бокса не е можело да бъде предупреден, че температурата е твърде висока и това област в която е работил с инженерите.

Перес говори и по актуални въпроси във Формула 1 в момента като изразената позиция от пилотите и квалификацията, като каза, че не очаква отново много повече активност в последната част, а изобщо не е ясно, какво ще стане, ако има червени знамена и възникнат други странни ситуации. Що се отнася до популярността на спорта отбеляза, че в Мексико състезанията са в свободен ефир, защото се търси приобщаване на младите хора към спорта и не си представя, колко хора биха платили, за да гледат състезанията.