Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия с още 6 точки в актива си

Форс Индия с още 6 точки в актива си

30
0
Пол ди Реста

Пол ди Реста спечели още шест точки от последния кръг във Формула 1 – Гран при на Испания. Шотландецът заяви след надпреварата, че от уикенда на пистата Каталуния могат да се извлекат много позитиви, тъй като по принцип това трасе не пасва особено на колата на Форс Индия.

Още преди старта заявихме, че седмо място би било добър резултат. Към края дори се борех за шеста позиция – коментира Ди Реста. – Екипът работи страхотно, за да се класираме в Q3. Последвалият в надпреварата резултат показва постоянство, каквото демонстрираме от началото на годината през всеки състезателен уикенд. Предстои още, тъй като можем да оптимизираме автомобила с новите компоненти, които въведохме в Испания.

Битката на Ди Реста с Розберг бе повлияна от проблем с DRS-а му. Екипът трябваше да го уведомява кога може да го използва, тъй като той не получаваше автоматичните съобщения в болида си.

Заместник-шефът на отбора Робърт Фърнли допълни, че седмото място е удовлетворяващо за тима постижение, както и че е позволило да запазят петата позиция в класирането при конструкторите.

Пол направи силно състезание, а решенията от питуола за боксовете му го задържаха в битката с [Нико] Розберг до последната обиколка – продължи Фърнли. – От другата страна на гаража – при Адриан Сутил – късметът бе лош. Той загуби значително количество време при първото си спиране в пита заради проблем със задна дясна гума. Жалко, тъй като направи изумителен старт, спечели пет места в първия тур, а състезателното му темпо отново бе много впечатляващо. Ако не се бе случило това, и той със сигурност щеше да има добър резултат. Сега ще се фокусираме върху положителното от уикенда и ще се концентрираме върху Монако, където ще се постараем и двата болида да влязат в точките.

Сутил финишира 13-ти и не скри разочарованието си от случилото се на Каталуния:

Стартът ми бе много добър – минах от външната страна на първия завой и се получи чудесно, тъй като бях осми в края на първата обиколка. Всичко вървеше по план до първия бокс, когато проблем ми коства твърде много време. От екипа ми се обадиха да изключа двигателя, докато се справят и това ми струва шанса да взема точки. В останалата част от състезанието натисках колкото можех, тъй като никога не се знае какво може да се случи. Безкрайно разочароващо е, но се налага да приемаш тези неща. Надявам се те да не се случват отново.