Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия се надяват на добра надпревара на Сепанг

Форс Индия се надяват на добра надпревара на Сепанг

31
0
Адриан Сутил,Пол ди Реста

Форс Индия неочаквано се оказаха с две коли в зоната на точките след Гран при на Австралия заради дисквалификацията на съперниците им от Заубер поради техническо нарушение. В екипа по принцип останаха доволни от поведението на колата си, след като нямаха прекалено големи очаквания.

Основната ни цел бе да завършим в състезанието. Постигнахме го и с двете коли, като дори взехме точки. Аз лично съм щастлив от резултата и се надявам да продължим в същия сух и при следващите стартове – сподели Адриан Сутил.

Миналия сезон той бе пети в Малайзия – един от най-добрите му резултати във Формула 1 и германецът няма търпение отново да се състезава на Сепанг.

Пистата е предизвикателство, изисква се добър баланс, а при наличието на такъв е истинско удоволствие за каране. Освен това уикендът е особено интересен от стратегическа гледна точка, тъй като не се знае как дъждът ще повлияе на отделните отбори – допълни той.

Съотборникът му Пол ди Реста записа успешен дебют в Гран при и определи изживяването си в Мелбърн като фантастично.

Чаках това да се случи дълги години и беше по-хубаво, отколкото някога съм си представял. Според мен всичко се получи по-добре от очакванията на тима и ни предстоят вълнуващи неща, особено когато започнат да идват новите аерокомпоненти. Но при двойно класиране в точките, просто не можеше да се иска повече – обясни шотландецът.

Ди Реста се върна в Европа, където работи на симулатора в базата на отбора и се подготвя за надпреварите в Малайзия и Китай, запознавайки се с фините детайли на необходимите за трасетата там реглажи.

Пътувам по-рано за Сепанг, за да потренирам в жегата и да се аклиматизирам спрямо времевата разлика. Участвах в първата свободна тренировка там миналата година и определено харесах пистата – каза още той.