Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия ще се постараят и двете им коли да стигнат топ...

Форс Индия ще се постараят и двете им коли да стигнат топ 10 в Монте Карло

36
0
Адриан Сутил,Пол ди Реста

Тимът на Форс Индия ще се постарае да продължи да се бори в челото на колоната след силното начало на сезон 2013 г. Късметът все още изневерява на Адриан Сутил, но точките на Пол ди Реста от Каталуния помогнаха на екипа да задържи петото място при конструкторите.

Шефът на тима Виджай Маля смята, че класиране и на двете коли в топ 10 в предстоящия шести кръг от първенството е съвсем реалистична цел.

Взимали сме точки там през последните три сезона и ще се опитаме да сторим същото и тази година. В първия европейски старт в Барселона отборът отново показа формата си. Досега най-голямата ни слабост е, че не успяваме да изведем и двата автомобила до топ 10, като трябва да се справим с това – добави той.

Ди Реста бе сравнително доволен от резултата си в Испания, като се има предвид ограниченото му време зад волана и проблемите с DRS-а през последната част от надпреварата.

Имахме повече време да оптимизираме автомобила си с последните новости по него и това би трябвало да ни позволи да извлечем още по-добро представяне от него. Интересно е да се наблюдава какво се случва в Монако, когато състезанието от Формула 1 пристигне там и атмосферата се надгражда през седмицата преди старта. Да се надбягваш толкова близо до дома е чудесно, защото мога да се прибера вечерта и да спя в собственото си легло. Освен това е шанс за семейството и приятелите ми да дойдат и да ме гледат. В надпреварите досега се борехме с Макларън и често бяхме по-бързи от тях. Те обаче са силен екип и ще продължат да се подобряват. Реалистично погледнато, вършим страхотна работа, тъй като редовно побеждаваме директните си съперници – Заубер, Уилямс и Торо Росо. Силата ни е постоянството – обясни Ди Реста.

Сутил пък остава положително настроен въпреки всички несполуки досега през сезона. Причината за това е, че повечето от случилите се проблеми бяха извън неговия контрол. Немският пилот вярва, че тимът може да подобри много неща и да избегне допусканите досега грешки.

Колата е бърза и ако направим перфектен уикенд, каквато е постоянната ни цел, съм сигурен, че подиумът ще дойде скоро – продължи той. – Бяхме конкурентоспособни на всички трасета досега, а те бяха доста различни една от друга конфигурации. Това е добър знак за останалата част от сезона. Монако е първата истинска улична писта, но мисля, че ще сме бързи там. Винаги съм обичал да се състезавам в княжеството. Няма място и за най-малката грешка – затова е толкова различно. Трябва да уважаваш трасето и постепенно да увеличаваш скоростта. Повече от всичко друго това е тест на умствената сила, защото е необходимо да си напълно концентриран.