Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия трябва скоро да подобри представянето си, заяви Виджай Маля

Форс Индия трябва скоро да подобри представянето си, заяви Виджай Маля

59
0
Нико Хюлкенберг,Пол ди Реста

Форс Индия трябва да подобри представянето си, ако иска да се бори с Уилямс и Заубер за позиции в шампионата при конструкторите, заяви Виджай Маля. В момента отборът е осми с 28 точки – 16 по-малко от Уилямс (седми) и 30 назад спрямо Заубер (пети). В Канада екипът не записа никакъв актив, което допълнително го върна назад в борбата, докато Серхио Перес взе втори подиум.

При това положение Маля призна, че е нужно бързо подобрение, за да не стане изоставането прекалено голямо за наваксване.

Честно е да призная, че емоциите ни след Канада бяха смесени. Бяхме разочаровани от крайния изход, но пък положителното бе, че колата ни бе бърза през целия уикенд – обясни индийският милиардер. – Състезанието започна обещаващо и Пол [ди Реста] стигна петото място, но след това нещата не се получиха. Прегледахме ситуацията от надпреварата и вярваме, че сега разбираме защо загубихме.

Виджай допълни, че Канада още веднъж е показала колко трудно е да се предвиди каквото и да е във Формула 1 този сезон.

Конкуренцията е невероятна и това е страхотно за спорта. Но въпреки всичко ние трябва да подобрим личното си представяне, особено ако ще гоним пето-шесто място в първенството. Да, направихме един от най-добрите стартове на сезон по отношение на спечелените точки, но преките ни съперници се представиха изключително – добави той.

Маля е убеден, че и моментът на Форс Индия ще дойде, но трябва да се действа без забавяне, тъй като скоро сезонът ще бъде преполовен.

Надявам се да си възвърнем формата във Валенсия и да демонстрираме потенциала си – каза още индиецът.