Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия празнуват спечелването на 12 точки

Форс Индия празнуват спечелването на 12 точки

72
0
Адриан Сутил

12 точки спечели тимът на Форс Индия благодарение класирането и на двамата си пилоти Адриан Сутил и Пол ди Реста в топ 10 на Гран при на Монако. Немският пилот пресече пети финала в княжеството, а съотборникът му бе девети.

Сутил направи впечатляващо каране, като изпълни и две изпреварвания на фибата – срещу Дженсън Бътън и Фернандо Алонсо.

Пета позиция е фантастична. Точно такъв резултат ни бе нужен и сега сме много щастливи. Колата вървеше чудесно и се възползвахме максимално от шансовете, които ни се предоставиха. В първата половина на състезанието бе трудно да се придвижваш напред, когато бях залостен във влакче от болиди, но червеният флаг ни отвори някои възможности. Всички вече бяха с едни и същи спринтови стратегии до финала. Забелязах, че на фибата има вариант за изпреварване. Опитах с Дженсън и проработи. След това сторих същото с Фернандо и пак се получи. Това, мисля, показва, че задминаванията все пак са възможни в Монако – коментира Сутил.

Според Ди Реста агресивната му стратегия е можела да има по-добър резултат, ако не бяха излизали колите за сигурност.

Темпото бе силно, но бях в трафик в началото. Успях да изпреваря няколко коли в първия завой, но към края не бе толкова лесно, тъй като всички бях близо един до друг. Бях зад [Жан-Ерик] Верн при рестарта, като той се защитаваше много добре. Заради инциденти с други автомобили напреднах с няколко места и все пак взех точки. След вчерашното разочарование момчетата свършиха великолепна работа и е чудесно да продължавам да финиширам в точките – каза още шотландецът.

С този резултат екипът утвърждава петото си място при конструкторите, заяви от своя страна шефът на отбора Виджай Маля.

Карането на Адриан бе великолепно, показа невероятна скорост и търпение през целия следобед. Изчака точните моменти и ги използва максимално. Пол също демонстрира страхотни умения и от 17-ти на грида стигна до точките. Това е най-добрият ни резултат в Монако и е напълно заслужен от целия отбор – допълни той.