Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия взеха Перес за съотборник на Хюлкенберг

Форс Индия взеха Перес за съотборник на Хюлкенберг

14
0
Виджай Маля,Серхио Перес

Форс Индия потвърдиха привличането на Серхио Перес в отбора си. На представянето бе обявено, че пилотът е подписал многогодишен договор. Така мексиканецът ще е съотборник на Нико Хюлкенберг догодина.

Удоволствие е да приветстваме Серхио в отбора. Той носи чудесна комбинация от младост и опит. Вече има няколко подиума, а това, че бе избран от Макларън миналата година е ясна демонстрация, че е пилот, който трябва да бъде наблюдаван в бъдеще. Серхио има невероятен талант и се гордеем, че ще е в екипа ни. Притежава невероятна скорост. Нашата работа ще е да създадем правилната атмосфера, за да се адаптира бързо и да може да реализира потенциала си. Комбинацията на Серхио и Нико означава, че ще започнем следващия сезон с много конкуретен пилотски тандем, което ще ни помогне да постигнем целите си – коментира още Маля.

23-годишният мексиканец бе освободен от Макларън след по-малко от година в тима. В Уокинг предпочетоха да заложат на Кевин Магнусен, но лично шефът на тима Мартин Уитмарш търсеше място на Серхио, като Форс Индия бе един от отборите, в които се обади.

Идването ми във Форс Индия бе първият ми избор и съм наистина щастлив, че вече всичко е потвърдено. Искам да благодаря на Виджай и целия отбор за това, че ми дават възможност. Това е млад тим, но те правят бързи автомобили през последните няколко години и вече имам добро усещане за 2014-та. Планът ми сега е да посетя фабриката и да се запозная с всички в отбора – заяви от своя страна Перес.

При това положение Пол ди Реста и Адриан Сутил остават без места във Формула 1 за догодина. Шотландецът дори започна от известно време да обмисля варианта да отиде в САЩ – на мястото на братовчед си Дарио Франкити например, който трябваше да се откаже от спорта по съвет на лекарите. Сутил пък имаше договор с Форс Индия, като официалното обявяване на Перес би трябвало да означава, че е постигнато споразумение с него.

При това положение в F1 остават пет свободни места за 2014 г. – Заубер и Катерам все още не са обявили пилотите си плюс един свободен кокпит в Маруся.