Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 FOTA е на ръба на финансов колапс

FOTA е на ръба на финансов колапс

69
0
FOTA,ФОТА

Асоциацията на отборите от Формула 1 (Formula One Teams’ Association – FOTA) е на ръба на финансов колапс заради сериозни проблеми с парите.

Според информация на британския вестник Телеграф организацията има грижи с неплатени такси. FOTA, която бе основана през 2008 г. като асоциация, която да представлява F1 екипите, загуби и председателя си Мартин Уитмарш през януари – той на практика бе отстранен от Макларън, а според последните слухове вече не е и фаворит за позицията шеф на Лотус. Във FOTA освен това членуват 7 от 11-те отбора, участващи в Гран при понастоящем. Четирите извън асоциацията са Ферари, Ред Бул, Торо Росо и Заубер.

Мога да потвърдя, че отборите (от FOTA) се срещнаха, за да обсъдят как евентуално да преструктурират асоциацията и да продължат по-нататък отношенията си с екипите извън нея, които извлякоха ползи от дейността на организацията през последните 12 месеца – коментира генералният секретар на FOTA Оливър Вайнгартен.

Очаква се Ерик Булие да заеме и поста на Уитмарш в асоциацията. Той бе назначен за рейсинг директор на Макларън. Французинът обаче щял да има различен подход на управление на организацията и нямало да е толкова ангажиран, колкото Уитмарш.

Според Телеграф FOTA трябва да реши до края на февруари какво е и има ли изобщо бъдеще във Формула 1.