Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 FOTA предлага новите екипи да бъдат подпомагани

FOTA предлага новите екипи да бъдат подпомагани

52
0

FOTA се съгласи да предложи техническо сътрудничество на екипите, които предстои да влязат във Формула 1 през 2010 г. Около това решение се обединиха членовете на асоциацията на отборите в F1 след вчерашната среща на шефовете на екипи в Лондон.

Тимовете са сравнително близо до споразумение с ФИА около бъдещите правила в шампионата преди утрешното изтичане на срока за записването на отборите за участие в F1 догодина. Предлагайки подобно улеснение за новите екипи, което би им спестило редица разходи, FOTA се надява на няколко неща. Основното е чрез подобен компромис ФИА да се съгласи въвеждането на ограничението на разходите да стане постепенно през 2010 и 2011 г. Така таванът първата година трябва да бъде 100 млн. евро, а втората 45 млн. евро.

Техническото сътрудничество означава, че новите екипи ще получават помощ по отношение на резервни части, както и що се отнася до някои дизайнерски решения.

Засега не е постигнато окончателно споразумение, но се вярва, че това ще стане преди да е изтекъл срокът за подаване на документите за участие на отборите в шампионата догодина.