Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 FOTA приветства новия президент на ФИА

FOTA приветства новия президент на ФИА

60
0

Асоциацията на отборите във Формула 1 (FOTA) приветства новоизбрания президент на ФИА Жан Тод и го поздрави с убедителната победа срещу Ари Ватанен във вота. Председателят на организацията и президент на Ферари Лука ди Монтедземоло вярва, че французинът ще допринесе за подобряване климата на работа с федерацията като цяло:

– Бих искал да изпратя най-добрите си пожелания на Жан Тод в новата му роля, тъй като винаги съм оценявал високо неговите способности, отдаденост и отговорности. Сигурен съм, че под неговото ръководство федерацията ще се обнови и ще възстанови атмосферата на отворен диалог и конструктивно сътрудничество с отборите [от Формула 1] и FOTA, като по този начин ще осигури стабилност на правилата и цялостната среда.

– Всички участващи трябва да работят заедно с поглед към бъдещето – за повишаване качеството на шампионата и на интереса, който той генерира, справяне с технологичните и екологични предизвикателства пред нас, но и запазване на онези характеристики, превърнали F1 в една от най-популярните дисциплини на световната сцена – допълни Ди Монтедземоло.

Президентът на Тойота и вицешеф на FOTA Джон Хаует се присъедини към пожеланията за успех, заявявайки още, че е убеден в бъдещото добруване на спорта благодарение общата работа на всички участващи в него.

– FOTA ще подкрепя Тод в подобряване привлекателността на спорта ни сред феновете и спонсорите при зачитане наследството на Формула 1, за което той има огромен принос – каза още Хаует.