Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФОТА смятат да ускорят подготовката за новите серии

ФОТА смятат да ускорят подготовката за новите серии

45
0

От идния четвъртък членовете на ФОТА смятат да ускорят подготовката за алтернативния на Ф1 шампионат, който те смятат да организират.

Според слуховете 8-те тима смятат да организират своята следваща среща непосредствено след конференцията на световния моторспорт съвет, която ще се състои в сряда.

Спекулациите твърдят, че тогава може да се състои вот, който да спомогне за изгонването на Макс Мозли или поне за намаляване на неговото влияние.

След последната среща на членовете на ФОТА в събота сутринта стана ясно, че шефовете на осемте отбора не смятат да прекратяват войната, която започнаха срещу Мозли, което е пълно опровержение на изказването на президента на ФИА, че сделката между двете страни е почти финализирана. Според друг слух пък, това негово изказване е било провокирано от натиска, който адвокатите на компанията собственик на Ф1 – CVC, са упражнили върху англичанина заради разрушителната сила, предизвикана от политическия хаос в момента.

„Ние взехме нашето решение и точка. Няма какво повече да се дискутира“ – това каза Флавио Бриаторе пред испанската преса и добави:

„ФИА ни затвори вратата и ние решихме да си създадем свой собствен шампионат. Няма никакви преговори. Не ме интересува какво казва Мозли. Това вече не е наша работа.“

Президентът на Ферари – Лука ди Монтеземоло също заяви пред италианските медии, че вече гледа напред към новите серии:

„През ноември 2007-ма Ферари и Кими Райконен спечелиха световния шампионат от Формула 1, защото имаше ясни правила и това бе възможно. Това обаче вече не е така“, лаконичен бе маркизът.