Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФОТА споделя целта на ФИА да намали разходите

ФОТА споделя целта на ФИА да намали разходите

51
0

Отборите от Формула 1 са напълно готови да работят заедно с ФИА за редуцирането на бюджетите в спорта, след като категорично отрекоха слуха, че има конфликт с федерацията по отношение на вземаните решения.

Президентът на ФИА, Макс Мозли, подтикна отборите да разгледат внимателно серията решения, които са били обсъждани в края на миналата година. Въпреки че в писмото изглежда така, сякаш Мозли налага някакъв натиск на ФОТА в навечерието на срещата в хотел Хийтроу в сряда, то реално от Асоциацията на отборите потвърдиха, че просто става дума за конструктивни дискусии.

Говорител на Макларън каза: „Мога да потвърдя, че Макларън заедно с другите тимове ще присъстват на срещата в хотел Хийтроу днес.”

„Писмото на Макс от 5 януари ще бъде обсъждано конструктивно в контекста на целите, споделяни от ФОТА и ФИА. В тях са заложени инициативи за намаляване на разходите, екологични инициативи, както и такива, създадени да подобрят спектакъла във Формула 1.”

От Ферари, чийто президент, Лука ди Монтедземоло, е председател на ФОТА, допълниха: „Напълно споделяме казаното от Макларън.”