Начало Други Фотографът на Club S1 Борис Барболов с победа в журналистическа битка на...

Фотографът на Club S1 Борис Барболов с победа в журналистическа битка на пистата

358
0

Списание Club S1 за пореден път стана медия-победител в битка между колеги журналисти на пистата. Този път, победата бе в Journalist Track Day, който е част от голямото предизвикателство Speed Challenge, организирано от Дрифт Клуб България, между 19 и 25 септември. Победата за списание Club S1 на писта Дракон в с. Калояново взе фотографа Борис Барболов с Лотус Елиз. На второ и трето място се класираха Илия Бакърджиев от сп. Максим с Алфа Ромео GTV турбо и Даниел Стоянов от motorsport.bg с Фолксваген Сироко.

За съжаление и на организаторите, и на публиката, желаещите да се включват в това шоу журналисти бяха твъде малко – едва трима. Това наложи те да не бъдат разпределяни по класове според кубатурата на мотора и вида гориво, както беше предвидено първоначално, а да бъдат пуснати да карат по специално доуточнен регламент. Проведе се квалификация, след което финала представляваше директен двубой по схемата всеки срещу всеки, с италианско преследване.

Барболов с Лотуса взе 2 от 2 победи срещу своите съперници, в двубоя между Алфата и Сирокото – победител бе Илия Бакърджиев от сп. Максим с доста мощния италиански автомобил.

За победителите имаше медали и шампанско, както и останалата приятна тръпка от това да оставят настрана фотоапаратите и диктофоните, за да седнат зад волана и да дадат максимална газ по пистата.