Начало Други Фотографът на Club F1 Любо Асенов е бил нападнат от Христо Стоичков...

Фотографът на Club F1 Любо Асенов е бил нападнат от Христо Стоичков в Барселона

97
0

Христо Стоичков нападна фотографа на Club F1 Любомир Асенов, съобщи БТВ.

Инцидентът е станал около 22 часа снощи пред ресторант ‘Саламанка’ в Барселона, където Любо и жена му Агнеса Методиева, също фоторепортер, са вечеряли с техни познати и са празнували Великден, след Гран при на Испания, на което Любо присъства като фотограф.

‘Тъкмо си привършвахме вечерята и видях, че г-н Стоичков влиза в ресторанта със съпругата си и се настани на една маса. Прецених, че няма нищо лошо в това да отида да го снимам как е в ресторанта, как вечеря. Една снимка да му направя и то без да го притеснявам, дори и като фен да го снимам. Това не мисля, че е някакъв проблем’, разказа Асенов.

‘Снимах го, излязох от ресторанта и си тръгнах. Той ме настигна в гръб, изобщо не очаквах, че е тръгнал след мен и с юмрук директно ме удари в зъбите. Аз изпаднах просто в лек нокдаун, зави ми се свят, паднах на земята’, допълни Любо.

Асенов твърди, че Христо му е взел фотоапарата, напсувал го е и се е опитал да го ритне два пъти в главата.

‘Поставих си ръцете така, че да не ме удари. Дойде полиция. Съпругата ми дойде, попита какво се случва, тя е бременна в петия месец, той започна да я дърпа, започна да я псува на майка’, разказа още фоторепортерът.

‘Аз не говорех нищо, гледах нещата да приключат възможно най-бързо, но след като си показах прес картата и проговорих на български и Стоичков разбра, че сме българи, започна да заплашва: ‘Ти ще видиш какво ще ти се случи в България, ти не знаеш какво ще ти се случи в България’.

‘Аз се страхувам за живота ми, за живота на жена ми и на детето ми, което е първото дете, което чакам’.

От полицията в Барселона са потвърдили инцидента, който е бил записан като ‘спречкване’.