Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Франк Уилямс защити Михаел Шумахер

Франк Уилямс защити Михаел Шумахер

61
0

“Трябва да си сляп или тъп” заяви Хуан Пабло Монтоя на пресконференцията след като Шумахер обяви, че не го е видял при ситуацията на старта. Неговият шеф Франк Уилямс обаче вижда нещата под друг ъгъл.
Най-големият дразнител в не особено интересното състезание на Имола определено бе двубоят Шумахер-Монтоя. И докато колумбиецът не бе във възторг от действията на германеца, и докато Патрик Хед не бе във възторг от решението на ФИА да не разглежда инцидента между двамата, Франк Уилямс застана едва ли не на страната на световния шампион: “Когато някой се намира от външната страна на Хуан Пабло в подобен завой със сигурност не очаква милост от нашия пилот”. Според него в подобна ситуация Монтоя би реагирал по абсолютно същия начин. “Доколкото видях Михаел имаше проблеми с грипа, това го видя и Хуан и реши да използва шанса си”, описа ситуацията от своя гледна точка Уилямс. Той заяви, че неговият пилот е направил това, което трябва, но просто не е успял. “Не е правилно да се хвърля цялата вина върху Михаел. Когато изпреварваш, особено отвън, винаги поемаш риск.”
Коментаторът на Premiere Жак Шулц изказа своето мнение по време на анализа на самото състезание: “Михаел бе доста твърд спрямо Монтоя и му остави прекалено малко място. Оплакванията на Монтоя биха били основателни, ако обаче колумбиецът не бе направил същото със своя съотборник.”