Начало Други Франкити спечели $2,5 млн. за победата си в Инди 500

Франкити спечели $2,5 млн. за победата си в Инди 500

51
0
Ашли Джъд,Дарио Франкити

Дарио Франкити спечели $2 474 280 за победата си в 96-ото издание на Индианаполис 500 от общите приходи, възлезли на $13 285 815. Четирикратният шампион в Индикар стана пръв за трети път в кариерата си в легендарната надпревара, макар и далеч не толкова категорично, колкото през 2010 г. (при втория си успех), когато води в 155 от 200-те обиколки. Той е едва десетият пилот, печелил състезанието поне три пъти.

Дарио, добра работа, човече! Три пъти. Сега ще се състезаваме кой пръв ще стигне до четвърта победа. Това ще е страхотно, нали? – коментира другият състезател, надбягващ се в момента в сериите с толкова победи в Инди 500 Хелио Кастроневес.

Не всички обаче бяха щастливи от успеха на Франкити – Такума Сато бе недоволен, след като опитът му за изпреварване в предпоследния тур завърши със завъртане за него и удар в бариерите. Японецът заяви, че съперникът не му е оставил достатъчно място, но прие случилото се с достойнство.

Аз съм дребен, но имам нужда от малко повече пространство – обърна го на шега бившият състезател във Формула 1.

На въпроса дали всичко е наред между него и Франкити, той каза, че се надява да е така, а Дарио потвърди веднага.

След успеха шотландският пилот научи и че да станеш трикратен победител в Инди 500 води до шеги относно възрастта ти.

Дарио, ти си легенда. Вече беше легенда за мен, когато започнах да се състезавам с картове – сподели потеглилият от полпозишън Райън Брискоу.

Съперниците на Франкити обаче искрено се радваха на успеха и заедно бяха категорични, че тепърва ще се борят по пистите.