Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Франц Тост: Да Коща може да замени Рикиардо, ако той отиде в...

Франц Тост: Да Коща може да замени Рикиардо, ако той отиде в Ред Бул

32
0
Антонио Феликс да Коща

Антонио Феликс да Коща е един от кандидатите за заместник на пилота на Торо Росо Даниел Рикиардо, в случай че австралиецът отиде в отбора на Ред Бул през 2014 г., каза шефът на екипа на Торо Росо Франц Тост.

Да Коща е част от програмата за развитие на млади пилоти на Ред Бул от 2012 г. Той кара болида на Ред Бул на тестовете за млади състезатели в Абу Даби през 2012 г. и на изпитанията на Силвърстоун през този сезон. През 2013 г. 21-годишният португалец се състезава в шампионата Формула Рено 3,5 и се намира на пето място в генералното класиране до момента. След първия ден тестове на Силвърстоун Да Коща каза, че се надява през 2014 г. да намери място в F1 и обясни, че това ще зависи от представянето му във Формула Рено 3,5.

Антонио Феликс да Коща е един от кандидатите (за мястото на Рикиардо, б.а.), но трябва да изчакаме решението на Ред Бул, и ако те вземат Даниел, ще преценим кой ще е изборът ни за втория кокпит – каза Тост пред Totalrace.

Шефът на Торо Росо също така сподели, че от отбора искат да запазят Жан-Ерик Верн и за следващия сезон:

Жан-Ерик е пилот, който работи много и притежава много умения. Единствената причина, поради която Даниел Рикиардо е избран за мястото (в Ред Бул) е, че той просто има повече опит. Той има 13 състезания повече от Верн, което е почти един сезон. С оглед на това аз съм напълно убеден, че Жан-Ерик ще се фокусира върху това да свърши чудесна работа и че ще остане при нас през следващата година.