Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Франция все пак може да се завърне в шампионата

Франция все пак може да се завърне в шампионата

12
0
Гран при на Франция,Маникур

Състезанието във Франция явно все пак е на път да се завърне в календара на Формула 1 за следващата година. След като новият спортен министър Валери Фурнейрон многократно се изказа скептично за шансовете за провеждане на надпреварата през следващата година, сега тя заяви, че все пак правителството е заинтересувано от възможността.

„Като се погледне какво прави Ромен Грожан и колко е популярен спортът в нашата страна, трябва да кажем, че с удоволствие бихме приели състезанието“, обясни Фурнейрон пред радио RMC.

След смяната на правителството във Франция набралото скорост завръщане внезапно бе стопирано. След като бе договорено, че надпреварата трябва да е на пистата Пол Рикар, сега обаче новото правителство лобира за Маникур, заради мнозинството привърженици на социалистите в района около пистата. Тя обаче не е особено обичана в падока заради отдалечеността си от големи градове и липсата на добра инфраструктура. Според информация на същото радио, на 25 юни ще има заседание на местния парламент на региона Невер, където да се реши окончателно въпроса със състезанието.

 

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter