Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Франция все пак може да се завърне в шампионата

Франция все пак може да се завърне в шампионата

43
0
Гран при на Франция,Маникур

Състезанието във Франция явно все пак е на път да се завърне в календара на Формула 1 за следващата година. След като новият спортен министър Валери Фурнейрон многократно се изказа скептично за шансовете за провеждане на надпреварата през следващата година, сега тя заяви, че все пак правителството е заинтересувано от възможността.

„Като се погледне какво прави Ромен Грожан и колко е популярен спортът в нашата страна, трябва да кажем, че с удоволствие бихме приели състезанието“, обясни Фурнейрон пред радио RMC.

След смяната на правителството във Франция набралото скорост завръщане внезапно бе стопирано. След като бе договорено, че надпреварата трябва да е на пистата Пол Рикар, сега обаче новото правителство лобира за Маникур, заради мнозинството привърженици на социалистите в района около пистата. Тя обаче не е особено обичана в падока заради отдалечеността си от големи градове и липсата на добра инфраструктура. Според информация на същото радио, на 25 юни ще има заседание на местния парламент на региона Невер, където да се реши окончателно въпроса със състезанието.