Начало Автомобили Французите от PSA обновиха лекотоварната си гама

Французите от PSA обновиха лекотоварната си гама

85
0
Citroen,Peugeot,psa

Макар че при лекотоварните автомобили външността не стои на първо място, а по важните качества са функционалността и цената, французите от концерна PSA Peugeot Citroen редовно обновяват работните си кончета.
В случая на лека модернизация са подложени Citroen Berlingo и Jumpy, както и техните близнаци Peugeot Partner и Expert в двете им модификации – товарна и пътническа.
Основните промени са в предната част, където са модернизирани броните и радиаторната решетка. Добавени са хромирани елементи около фаровете за мъгла и светодиодни дневни светлини. Вече се предлага увеличена палитра от цветове за каросериите, както и увеличен набор от лети джанти за пътническите модификации.
Интериорът не е променян основно, само са добавени нови цветови комбинации на тапицериите.
По-важните промени са под предния капак, където вече се монтират сериозно доработени познатите агрегати, но вече по-икономични и екологични. Тук най-голям интерес предизвиква микрохибридната версия e-HDi с ниво на отделяния CO2 в границите на 125гр/км за пътническите версии Berlingo Multispase/Partner Tepee и 123 гр/км. за товарните фургони.
При по-големите автомобили Citroen Jumpy и Peugeot Expert досегашните двигатели също са с увеличена горивна и екологична ефективност, а към механичната трансмисия вече се предлага и автоматична 6-степенна скоростна кутия.