Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фредерик Васьор недоволен от новите правила за огъващите се крила

Фредерик Васьор недоволен от новите правила за огъващите се крила

2211
0
Фредерик Васьор
Фредерик Васьор, снимка Алфа Ромео
Шефът на Алфа Ромео Фредерик Васьор заяви, че не е доволен от ФИА за промяната в правилата за огъващите се задни крила. Той смята, че тези директиви ще доведат до огромни разходи за отборите.

Преди известно време ФИА реагира и въведе по-строг тест за твърдост на задните крила. Той обаче ще влезе в сила от 15 юни и ще бъде разрешен толеранс от 20% на отборите. Това бе наложено след като Люис Хамилтън забеляза огъващите се задни крила на Ред Бул по време на уикенда за Гран при на Испания. По време на настоящия уикенд Андреас Зайдл от Макларън приветства решението на ФИА, но намекна, че е закъсняла с налагането на промените. Също така спомена, че тимовете, които използват този дизайн получават голямо предимство на правите.

„Малко съм разстроен от подхода за промяна на правилата. Това не е напълно честно, защото работата на инженерите и дизайнерите в F1 е да създават компоненти, които са на границата на техническите разпоредби. Ако те се променят по средата на сезона, ще трябва да проектираме нови части. Със сигурност това ще засегне всички екипи на стартовата решетка“, сподели Васьор.

„Тези промени са малко изненадващи. За пръв път виждам подобно нещо. Новите разпоредби ще доведат до увеличаване на разходите, а целта на ФИА е точно в обратна посока“, заяви Фредерик Васьор.