Начало Други Free2Move и университетът в Нанянг създават първата услуга за споделяне на електрически...

Free2Move и университетът в Нанянг създават първата услуга за споделяне на електрически велосипеди

62
0

Free2Move и NTU стартираха днес пилотен проект за първата услуга за споделяне на електрически велосипеди в Сингапур, известна като „Free2Move Bikesharing“.

Първоначално 20 електрически велосипеда Peugeot заедно с две докинг станции са налични за ползване в околностите на кампуса на университета NTU преди услугата да бъде разгърната. Проектът популяризира „активни и екологични“ средства за мобилност за първия или последния километър до и от кампуса.

Електрическите велосипеди се предлагат с батерия с мощност 400 ватчаса (Wh), която осигурява максимален пробег от 75 километра. Велосипедите могат да бъдат оставяни на всяко място в кампуса или на докинг станциите, които са оборудвани със слънчеви панели, за да пестят енергия, докато зареждат.

Благодарение на приложение за смартфон, разработено съвместно от NTU и сингапурското поделение на бизнес лабораторията  на PSA Group, потребителите могат да видят местоположението на най-близкия електрически велосипед и да проверят нивото на заряд на батерията му.

Пилотният проект цели също така да оцени мотивите на потребителите за използване на електрически велосипеди и техните изживявания при придвижването, което ще спомогне за оптимизиране на местоположението и броя на съответните докинг станции. Друга цел на проекта е усъвършенстването на комуникационните системи между електрическите велосипеди и мобилните устройства, включително използването на възобновяема енергия и базираното в облака наблюдение на зарядни станции.

NTU, бизнес лабораторията на PSA Group и марката Free2Move ръководят съвместно пилотния проект. NTU е в партньорство и с PylonCity, местна стартъп компания, специализирана в зарядни станции за електрически скутери и системи за наблюдение, за монтиране на докинг станциите за електрическите велосипеди, които могат да работят и с други персонални устройства за мобилност.