Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Френският сенат подкрепя проект за писта

Френският сенат подкрепя проект за писта

63
0

Френският Сенат е одобрил проект за построяване на писта за Формула 1 близо до Париж, съобщиха от спортния ежедневник “L’Equipe”.

Идеята е бързо да се одобри всичко и да се преодолеят бюрократичните спънки, така че още през 2011 година да има Гран при на Франция, провеждащата се на новопостроеното трасе. Според предварителен план то се намира на около 40 минути от столицата.

Въпреки че Франция винаги е представлявала един от големите домакини на състезания, тя няма да присъства в календара от Формула 1 през 2009 и 2010 година, след като събитието на Маникур и алтернативният проект край Дисниленд бяха отквърлени.

„Ако конструирането и организацията се проведат навреме, то е възможно да има Гран при на Франция през 2011 година” – казаха сенаторите.

Те са категорични, че завръщане в календара на Формула 1 ще бъде част от стратегията на Франция за възстановяване от икономическата криза.

Все още обаче се търси основен спонсор на проекта, както и одобрението на Бърни Еклестън и Международната автомобилна федерация.