Начало Други Фрийнс може да не кара в GP2

Фрийнс може да не кара в GP2

53
0
Робин Фрийнс

Робин Фрийнс може да пропусне сезон 2013 в GP2 поради липса на средства.

Холандецът спечели миналогодишния шампионат Формула Рено 3,5 и резултатът от това бе наемането му в Заубер като трети пилот за 2013-та. Следващата логична стъпка за него в развитието на състезателната му кариера е участие в GP2, но финансови проблеми може да възпрепятстват пилота.

Всички знаят, че GP2 би била най-логичната стъпка за мен. Проблемът е, че нямам парите. Още една година в световните серии на Рено ще бъде напълно нелогична, но дори за това нямам бюджет. Миналата година можех да се състезавам в световните серии само заради получените пари след спечелване на титлата във Формула Рено 2,0 – коментира Фрийнс.

Ако 21-годишният пилот не успее да се състезава в някоя от сериите, единствената му възможност да кара състезателен автомобил би била да участва в петъчните тренировки преди стартовете от Формула 1 на мястото на Нико Хюлкенберг или Естебан Гутиерес.

Не знам за това. Ще бъда във фабриката на Заубер в края на януари и тогава ще разбера. Все още не е сигурно дали ще ми бъде позволено да карам в някои петъчни тренировки. Всичко трябва да бъде обсъдено. Ще прекарам доста време с отбора тази година и ще посетя всички състезателни брифинги. Ще науча много от това – каза Фрийнс.