Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фрийнс разочарован от невъзможността да тества за Заубер

Фрийнс разочарован от невъзможността да тества за Заубер

31
0
Робин Фрийнс

Еуфорията от новата работа явно е отминала вече за холандеца Робин Фрийнс. След като той бе радостен от съобщението на Заубер, че е предпочетен за тест пилот от швейцарците, сега изглежда разочарованието е на път да надделее, след като холандецът май няма да участва в предсезонните тестове на отбора.

„По всичко изглежда, че тази година няма да имам много работа”, заяви Фрийнс за formule1.nl. „На 30 януари отивам във фабриката на екипа и се надявам в последствие да имам повече яснота.”

Изглежда, че дори и по време на сезона, настоящият шампион в световните серии Рено няма да има петъчни участия с С32.

„Малко е вероятно да участвам в петъчните тренировки”, признава холандецът. В Заубер пък не разполагат със симулатор, което е много неприятно за младия пилот. „Така определено не мога да събера много опит.”

„Нашата философия е, че на титулярните пилоти трябва да се даде възможност да направят колкото се може повече километри”, заявил пред холандския сайт говорител на швейцарците. „Това е много важно, защото дните за тестове така или иначе са ограничени. В петъчните дни е важно да не се губи време. Робин ще има възможност да участва в техническите брифинги и в дискусиите с инженерите. Освен това той ще участва в нашата фитнес програма. Така ще има добра база за бъдещето.”

Старт в друга серия за момента не се предвижда от Фрийнс. 21-годишният холандец направи тест за Мерцедес в DTM, но изглежда това ще е максимума, който може да очаква от там.

„Не сме се чували скоро, така че не очаквам нищо повече. За съжаление нямам и много други алтернативи и се страхувам, че ми предстои тежка година.:”