Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фрийзахер със “70% сигурност за място във Формула 1”

Фрийзахер със “70% сигурност за място във Формула 1”

27
0

Тази година не се очертаваше като много успешна за австриецът Патрик Фрийзахер, особено като се има предвид превъзходството на Витантонио Луици във Формула 3000. Но след изключителната му победа постиганата на мокро в Унгария, надеждите му за място във Формула 1 се възвръщат. За сега поне е сигурно, че младият австриец ще тества за тима на Минарди след края на сезона.
В интервю за австрийски всекидневник Фрийзахер подчертава, че са водени разговори с всички отбори в Гран при. “Наистина все още няма нищо конкретно, освен тестовете за Минарди след края на сезона. Във Формула 1 има само 20 места. Важно е веднъж да стъпиш в Гран при. Не трябва да се забравя, че Трули, Фисикела, Уебър и Алонсо са започнали от тима на Минарди. Освен това добър резултата в малък тим прави по-голямо впечатление от подобен в по-голям.”
Все още няма конкретни решения – евентуален договор с тима на Минарди може да има едва около Коледа. Важно за 23-годишния австриец е да се представи на ниво и в оставащите две състезания от календара на Формула 3000 в Белгия и Италия. При добро представяне едва ли ще има какво да попречи на Фрийзахер да влезе в Гран при. “Оценявам шансовете си до момента на около 70 %”, обяснява оптимистично настроения австриец.
Неговия голям проблем за момента са парите, особено след като вече не е в кръга на младите пилоти подкрепяни от Red Bull: “Ако искаш да влезеш във Формула 1 трябва да носиш и пари със себе си, поне в първата година. Дори за Шумахер не бе по различно. В момента преговарям с няколко потенциални спонсори. Победата в Унгария разбира се ми бе от голяма помощ.”
Точно $ 3 мил. са необходими за да има пилота шанс за място в Минарди.