Начало Автомобили ФУЛЧАРДЖЪР България започна инсталирането на първата зарядна станция за електромобили в София

ФУЛЧАРДЖЪР България започна инсталирането на първата зарядна станция за електромобили в София

96
0
Fullcharger Bulgaria

ФУЛЧАРДЖЪР България АД даде старт на изграждането на зарядната инфраструктура за електробомили в България. Компанията започна инсталирането на първата станция от Пилотния си проект, осъществяван съвместно със Столична община и ЧЕЗ България. „Общо 7 зарядни устройства за електромобили ще заработят в София до края на тази година„, обяви Весела Шаранкова, изпълнителен директор на ФУЛЧАРДЖЪР България. Компанията е част от международната FULLCHARGER International, която оперира в над 23 държави. „Ние сме горди, че след 1 година активна работа в България, нашите партньори от ФУЛЧАРДЖЪР България ще могат до дни да предложат модерна и качествена зарядна инфраструктура на българските потребители“, заяви Марк Бюкер, изпълнителен директор на FULLCHARGER International.
Първите зарядни станции ще бъдат разположени на територията на Синя зона в централните градски части – на площад Народно събрание, между Храм-паметника Св. Александър Невски и сградата на Столична община, на бул. Македония, две точки на бул. Стамболийски и до БНБ. Първоначално плащането на услугата ще става с предплатени ваучери, а по-късно ще бъде въведено и заплащане чрез безконтакти дебитни и кредитни карти.
Компанията планира да изгради мрежа от около 150-200 зарядни станции до края на 2012 в София и големите градове на България. В следващите две години ще бъдат инсталирани зарядни станции и по магистралите и междуградските пътища. Според оценките на Индустриален клъстер Електромобили в България към настоящия момент има вече около 1100 електрически превозни средства, като обаче фабрично произведените електромобили са не повече от 10.
„Ние предлагаме на българския бизнес изключително атрактивен бизнес модел“, заяви Весела Шаранкова. „Нашата мисия е да изградим интелигентна мрежа от зарядни станции, която да донесе добавена стойност, както за нашите партньори, така и за собствениците на електрически превозни средства“, допълни тя.