Начало Автомобили Fusion ще е базата за новото Mondeo на Форд

Fusion ще е базата за новото Mondeo на Форд

86
0
Fusion,Mondeo,форд

С напълно новия Fusion, който навсякъде извън САЩ ще бъде използван за база на следващото поколение на Mondeo, Форд направиха своята световна премиера на лимузина от средния клас на автомобилното изложение в Детройт (North American International Auto Show – NAIAS).

Fusion е първия модел, изграден на базата на новата глобална CD-платформа на Форд. Производството ще започне първоначално във фабриката в Хермосило (Мексико), преди да стартира и във Флет Рок, щата Мичиган. Колата ще се появи на пазара в Северна и Южна Америка през есента на 2012 г.

Първоначално на разположение ще бъде Fusion и Fusion Hybrid, а в последствие ще се появи и Plug-in-Hybrid Fusion Energi. В последствие в Европа премиера ще направи и новото поколение на Mondeo, което се очаква през януари следващата година. Производството на колата ще бъде съсредоточено във фабриката в Гент, Белгия.

Новото Mondeo ще използва 80% от всички части на Fusion. 10% от частите, като например въздушните възглавници, ще варират заради различните законови изисквания, а другите 10% ще са различни заради вкусовете на различните пазари.

От Форд са си поставили за задача, всеки техен нов модел да бъде сред най-икономичните в своя сегмент и дори да постига нови най-добри стойности. Тези цели трябва да бъдат изпълнени с представените в Детройт заедно с новия Fusion двигатели с обем 1,6 и 2,0 л. с директно впръскване и турбо компресор.

Според Форд с въвеждането на пазара на 1,6-литровия Ecoboost агрегат с директно впръскване се поставят нови мащаби на северноамериканския пазар по отношение на разхода на гориво..

Двата хибридни варианта могат да развиват скорост до 100 км/ч само с електрическа тяга. Разходът предвиден от производителя е само 5 л/100 км.

Освен това и двете версии ще бъдат снабдени с активен контрол на шума (Active Noise Control). Посредством аудио системата, тази нова разработка ще спомага за намаляването на дразнещия шум при движението на гумите върху пътя и този идващ от двигателя.

Освен това налични са множество допълнителни спомагателни системи, който трябва да подобрят комфорта при управлението на колата. Сред тях са командваната посредством глас Kommunikations & Entertainmentsystem Sync, която направи своята премиера в Европа с Focus.