Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гайка причинила инцидента с Алонсо (ВИДЕО)

Гайка причинила инцидента с Алонсо (ВИДЕО)

32
0
Зак Браун

Проблем с гайка на едно от колелата е причинил инцидента на Фернандо Алонсо в началото на първия ден от тестовете на пистата Каталуня край Барселона. Това обясни изпълнителният директор на тима Зак Браун.

Испанецът излетя на последния завой и спря в чакъла, заради което сесията беше спряна за няколко минути. Браун заяви, че проблемът ще бъде оправен бързо и следобед тимът ще продължи с изпитанията.

Той обясни още, че работата с новия доставчик на мотори Рено до момента върви много добре и в екипа са много доволни от сътрудничеството.

„Уверени сме, че Рено ще се справи с новото предизвикателство за използването на 3 задвижващи системи за цял сезон, каза Браун пред журналистите в моторхоума на Макларън.

 – Но не очаквайте да има отбор в решетката, който да няма проблеми с лимита за използване на моторите. Ние сигурно също ще имаме такива към края на сезона. Пожелавам успех на Хонда в новото им партньорство с Торо Росо.”

Браун заяви още, че настроението в тима е отлично, като в екипа са работили и продължават да работят сериозно по колата. Той иска пилотите му да са на подиума тази година, като по думите му преговорите с нов спонсори продължават и може да се очакват нови такива.