Начало Други Георги Дончев с победа на Хокенхайм в шампионата на Porsche Sports Cup

Георги Дончев с победа на Хокенхайм в шампионата на Porsche Sports Cup

407
0

Българският пилот Георги Дончев записа победа в шампионата на Porsche Sports Cup Германия на пистата Хокенхайм в клас 5e-997 GT3 Cup. След малшансът в първите два старта на Нюрбургринг, екипът на SCHUTZMotorsport (Overdrive Racing) триумфира с победа на прочутото трасе.

Този път гост-пилот и съотборник на Георги бе GT звездата Давид Ян, който е неколкократен шампион от ADAC GT Masters стартове както и тазгодишен победител в 24-те часа на Нюрбургринг в клас SP7.

Благодарение на блестящата работа на екипа и страхотното каране на двамата пилоти, в ожесточена надпревара, Георги и Давид завършиха трети в първия 50-минутен старт от Endurance сериите, а във второто състезание извоюваха победата в класа и 3-ото място в общото класиране, оставяйки зад себе си дори автомобили от горен клас.

Автомобилът на Дончев има мощност от 460 конски сили, които идват от шестцилиндров 3.8-литров мотор, а управлението е поверено на шестстепенна скоростна кутия с пневматично управление. Общото тегло е 1200 килограма. Това лято състезателният автомобил на SCHUTZ Motorsport (Overdrive Racing) ще посети и България, за да може всеки любопитен да го погледне отвътре и да се почувства като пилот от престижната надпревара на Porsche. 

Заради изравненото ниво на техниката в различните серии от Porsche Sports Cup той затвърди като истински пилотски шампионат и постижението на Георги Дончев и Давид Ян е сериозна заявка за страхотното ниво на пилотите и екипа им. Следващото състезание от шампионата е на 29 и 30 юли на Ред Бул Ринг в Австрия.