Начало Други Георги Дончев и Overdrive откриват сезона с първия Lap Battle на Серес

Георги Дончев и Overdrive откриват сезона с първия Lap Battle на Серес

547
0

Вълнуващ старт на автомобилния сезон предстои на 10 и 11 мартна писта Серес, за когато е насрочено първото за тази година издание на Overdrive Lap Battle. В търсене на нови рекорди и скоростни емоции на пистата ще се пуснат почти 50 уникални суперавтомобила, а заслугата за „скоростния уикенд“ е на Overdrive и българския пилот в PorscheSports Cup Германия Георги Дончев, с организационната подкрепа на Premium Rally.

На Серес ще „стъпят“ близо 20 000 „кончета“, а сред най-мощните участници са Porsche 991 GT3R, най-бързият GT модел на Мерцедес – Mercedes-AMG GT3, разполагащият с над 800 к.с. Nissan GTR P800 и спиращо дъха Lamborghini Huracan Performante.

Компания ще им правят още цяла дузина полупистови GT автомобили от различни марки, сред които различни модели на Porsche, BMW М и Mercedes AMG, Audi RS 6, Dodge Viper,Lamborghini Gallardo, Lotus Exige Cup, Subaru STIи други.

Дъждовното време през октомври попречи на опита за нов рекорд на пистата, но прогнозите сега са за слънчево и сухо време, което обещава много емоции на участниците и хилядите фенове, заявили интерес към събитието във facebook.

Точно както и през миналата година, всички участници ще могат да участват в сесии с професионални автомобилни състезатели от европейски GT формати като вицешампиона на Формула Рено Лорентс Хьор, фабричния пилот на Ламборгини Манюел Лаук и германеца Марвин Дийнст, който е редовен участник в „24-те часа на Льо Ман“ с отбора на Демпси Протон Рейсинг.

Зад привличането им стоят Георги Дончев и SCHUTZ Motorsport, като българинът за поредна година ще обедини усилия с немския тим за участие в някои от най-престижните едномаркови първенства в Европа. За момента Дончев със сигурност ще стартира в три от шампионатите на Porscheв Германия – Porsche Sports CupEndurance, Porsche Super Sports Cup и най-престижния Carrera Cup, където за първи път ще има българско участие сред елитната компания от професионални пилоти от цял свят.