Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гумите ми се изхабяваха доста бързо, обясни Фетел

Гумите ми се изхабяваха доста бързо, обясни Фетел

78
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел намали на 14 точки разликата в генералното класиране на световния шампионат на Формула 1 за 2018 г. между себе си и лидера в подреждането Люис Хамилтън. Той завърши втори в Гран при на Монако, спечелена от Даниел Рикиардо. Немският пилот на Ферари обаче не смята само Хамилтън за свой съперник в настоящото първенство, а за битка между Скудерията, Мерцедес и Ред Бул. Той сподели, че в Монако винаги се бориш за победа, но Рикиардо кара прекрасно през целия уикенд и заслужи успеха.

„Даниел имаше отговор на всичко днес. В първата част от надпреварата можех да го следвам сравнително лесно, после той започна да натиска точно когато Люис тръгна към бокса. След това не можех да го следвам. Гумите ми се изхабяваха доста бързо. Следващият стинт приличаше на първия. Мерцедес бяха в подобна на нашата ситуация, въпреки че бяха с по-твърдите и предполагаемо по-издръжливи гуми. А Даниел, каза, че не е имал никакви грижи (в това отношение). Очевидно е как това ни затрудни: в нискоскоростните завои не ти трябва мощност, а сцепление, за да се задържиш близо до него и след това да се възползваш от по-добрата си скорост на правите. Но не успяхме”, обясни германецът.

Темпото на Себастиан падна рязко в края на състезанието, когато колоната бе в режим на виртуален сейфти кар заради катастрофата между Шарл Льоклер и Брендън Хартли. Той заяви, че не знае защо загуби толкова време. Фетел каза, че Рикиардо и Макларън-ът между него и австралиеца (Щофел Вандоорн – б.а.) внезапно изчезнали от погледа му.

„Загряващите ми обиколки бяха лоши и съответно гумите не бяха в добра форма. Не исках да рискувам всичко, защото е лесно да блокираш колелата. Случи ми се веднъж, което си бе предупреждение. После нямах вяра на гумите си и това ми коства доста време”, допълни той.