Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гумите хиперсофт ще се използват в Канада

Гумите хиперсофт ще се използват в Канада

71
0
гуми,Пирели

Новите гуми на Пирели хиперсофт ще бъдат налични за използване от пилотите за Гран при на Канада. Това стана ясно, след като италианската компания обяви кои типове ще предостави на тимовете за надпреварата на пистата Жил Вилньов. Другите два типа ще са суперсофт и ултрасофт.

Според правилника пилотите трябва да запазят по един комплект хиперсофт за 3-ата част на квалификацията и по 1 суперсофт и ултрасофт за състезанието, като само единият от тях е задължителен за изпозлване.

Очакваше се новият тип да бъде използван основно на градските трасета като Монако и Сингапур, но явно от Пирели са решили да бъдат по-агресивни и те да бъдат налични и за Канада, където нивото на износване е ниско в стремежа си да накарат пилотите да направят 2 спирания в бокса.

За Гран при на Испания на Каталуня очаквано типовете ще бъдат медиум, софт и суперсофт, след като миналия сезон типът хард, който беше номиниран от Пирели, не практика не беше използван.

Подробности за новите гуми на Пирели четете в ексклузивно интервю със спортния шеф на Пирели Марио Изола в новия брой 213 на списание ClubS1, който ще излезе другата седмица