Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гумите ултрасофт ще поставят пилотите пред ново предизвикателство в Остин

Гумите ултрасофт ще поставят пилотите пред ново предизвикателство в Остин

73
0
гуми,Пирели,САЩ

Използването на гумите ултрасофт за първи път в Гран при на САЩ в Остин ще постави пилотите пред ново предизвикателство. През миналия сезон типовете на разположение на пилотите бяха суперсофт, софт и медиум, докато сега са най-меките възможни – ултрасофт, суперсофт и софт.

Тогава пилотите масово направиха по 2 стопа за смяна на гумии изглежда, че сега ще трябва да направят по 2 влизания в бокса за смяна, въпреки по-издръжливите смеси на Пирели тази година.

Най-вероятната тактика за класиралите се в 3-ата част на квалификацията изглежда потегляне с ултрасофт и след това преминаване към софт или суперсофт, и след това втора смяна към суперсофт или ултрасофт.

За пилотите извън топ 10 в квлаификацията е възможен алтернативен подход: потегляне със софт или суперсофт и след това две смени към ултрасофт. Вариантът с един стоп изглежда възможен само с максимално използване на по един комплект софт и суперсофт.

Специално за този уикенд от Пирели ще оцветят гумите ултрасофт с розов кант (на първата снимка), за да подкрепят кампанията за борба с рака на гърдата. Освен италианския доставчик, в каузата се включват и организаторите на кръга с различни събития за благотворителната организация „Susan G Komen breast cancer“.

„Пирели напълно подкрепя тази ключова инициатива и ще използва гумите си, за да изпрати въздействащо послание. Това е знак на солидарност и отдаденост, както и силно напомняне за важността на каузата. Затова този уикенд мислете в розово“, обяви доставчикът.

Минималното задължително налягане на предните гуми трябва да е 22.0 psi, а на задните 19.0 psi. Максималният разрешен кембър на предните гуми е -3.50 градуса, а на задните -2.00 градуса.

Изборът на типове гуми на всички пилоти вижте на графиката вдясно: