Начало Автомобили Групата PSA обяви, че при автомобилите й няма отклонения във вредните емисии

Групата PSA обяви, че при автомобилите й няма отклонения във вредните емисии

70
0

Групата PSA Peugeot Citroën обяви, че при автомобилите й няма отклонения във вредните емисии. Това са показали резултатите от тестове, извършени от техническа комисия под председателството на министъра на екологията на Франция Сеголен Роаял.

„Тези тестове, проведени от френската организация UTAC (Технически съюз на автомобилите, мотоциклетите и велосипедите), имаха за цел да подложат на проверка съответствието на автомобилите по отношение на вредните емисии”, продължава официалното изявление на компанията. „Резултатите показват целесъобразността на технологичния избор на PSA Peugeot Citroën що се отнася до обработката на емисиите на замърсители.

Тези първи резултати потвърждават също ефикасността на системата за последваща обработка „BlueHDi“ със SCR – катализатор, разположен в предната част на филтъра за твърди частици, позволяващ обработката на азотни оксиди (NOx), излъчени от дизеловите двигатели. Тази технология се прилага от края на 2013 г. за всички дизелови автомобили Euro 6 на Групата.

PSA Peugeot Citroën информира, че не е била обект на разследване от страна на Генералната дирекция по конкуренция, потребление и борба с измамите (DGCCRF).”