Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гран при на Русия няма да се провежда на изкуствено осветление

Гран при на Русия няма да се провежда на изкуствено осветление

37
0
Гран при на Русия,Сочи,старт

Гран при на Русия няма да се провежда на изкуствено осветление въпреки желанието на организаторите за промяна часа на старта на надпреварата.

Първата надпревара в страната се проведе през 2014 г. и бе спечелена от Люис Хамилтън. Организаторите се надяваха, че биха могли да направят състезание като това Сингапур, което се провежда след залез слънце. Консултантът на трасето Ричард Креган сподели още през миналия сезон, че пистата в Сочи има такава възможност:

– Разполагаме с цялата инфраструктура и можем да осигурим необходимата за осветителната система мощност. Това вече бе проверено. Трябва само да бъде взето съответното решение.

Шефът на пистата Сергей Воробьов обаче обясни, че не е била постигната сделка. Състезанието тази година ще стартира дори час по-рано – в 14 часа. Стартът е планиран за 11 октомври.

– Тазгодишната Гран при ще започне в 14 часа – заяви Воробьов. – Ще имам възможността да наблюдаваме изумителното Формула 1 състезание час по-рано в сравнение с миналата година.

Календарът на Формула 1 за 2015 г. се състои от 20 старта. Шампионатът започва в Австралия на 15 март. Финалното състезание е в Абу Даби на 29 ноември.