Начало Moto News Големи надежди за мотосалон София 2015

Големи надежди за мотосалон София 2015

44
0

Супер модели нови мотоциклети, томбола с големи награди, стънт шоу и други изненади… И това само срещу 5 лв. вход за възрастни, а децата влизат без пари. Това очаква посетителите на първия Мотосалон София 2015, който ще бъде от 18 до 22 февруари в Интер Експо Център в София.

Това стана ясно на пресконференция днес, на която присъстваха Стоян Желев – председател на Асоциацията на вносителите на автомобили и техните оторизирани представители у нас (ААП), Лъчезар Буюклийски – председател на Секция „Двуколесни“ към ААП, Стефан Хаджиниколов от ААП и Мартин Чой – многократен шампион на България и на Източна Европа по мотоциклетизъм на писта. Изтъкнато бе, че мотосалонът се прави във време, когато продажбите на мотоциклети нарастват. Според статистиката за първите 6 месеца на 2014 г. са регистрирани 926 мотоциклета, което е с 10% повече от 2013 г. Затова в ААП предполагат, че за цялата година регистрираните нови мотоциклети ще бъдат около 1800 броя. Към тях можем да прибавим 7-8 хиляди броя втора ръка, като така ства ясно, че в България за миналата година са продадени около 10 000 машини, като в тази бройка влизат и ATV-ата.

На мотосалона щандове ще имат големи производители като Honda, Harley Davidson, Peugeot, BMW, МV Agusta, Kymco, Suzuki, Piaggio и др. Ще има щандове и на вносители на аксесоари, резервни части , масла и консумативи за мотоциклети. На три от щандовете ще видим изложени и велосипеди.

Работното време на изложението ще бъде от 10 до 18:30 всеки ден. Откриването на салона ще е от 12:30 ч. на 18 февруари.