Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гасли и Торо Росо в еуфория след четвъртото място в Бахрейн

Гасли и Торо Росо в еуфория след четвъртото място в Бахрейн

65
0
Пиер Гасли

Истинска еуфория цареше в Торо Росо, след като Пиер Гасли завърши Гран при на Бахрейн на четвърта позиция. Механиците, които го поздравиха след преминаването покрай карирания флаг, празнуваха след това сякаш 22-годишният французин бе спечелил надпреварата. А когато пилотът се появи при тях, надлежно го подхвърляха триумфално във въздуха.

Постижението на Гасли е най-доброто класиране на Торо Росо след четвъртото място в Гран при на Сингапур през 2017 г., което бе дело на Карлос Сайнц.

„Не е за вярване, какъв невероятен ден! Просто изумително, толкова съм щастлив!”, радваше се Гасли. „Голямо благодаря на отбора, защото колата бе фантастична. Направих хубава битка с [Кевин] Магнусен и темпото бе наистина добро. Видях, че за съжаление и двата Ред Бул-а отпаднаха, а след като и [Кими] Райконен спря, от отбора ми казаха, че имаме шанс да станем четвърти, затова до края се раздадох максимално.”

„Автомобилът бе великолепен от началото на уикенда и можех да натисна сериозно. Скоростта наистина бе страхотна, тъй като успях да дръпна пред Хаас. Още стартът бе невероятен – изпреварих [Даниел] Рикиардо в първи завой. После стана по-трудно, след като Магнусен ме задмина. Знаех, че трябва да си върна позицията, за да не губя време, а и щеше да е по-сложно да го гоня. След като го сторих, успях да го удържа зад себе си. Накрая се постарах да опазя гумите си.”

Съотборникът му Брендън Хартли завърши 17-и заради наказание от 30 секунди за неспазване на реда по време на загряващата обиколка. В самото състезание се удари със Серхио Перес, при което пострада предното му крило.

Шефът на Торо Росо Франц Тост отбеляза, че четвърто място във втория старт от сезона е много положителен знак за екипа и Хонда. Той бе убеден, че пилотите му биха могли да се борят за точки във всяко състезание. Освен това изрично благодари на отдела по изследване и развитие на Хонда в Сакура за фантастичната работа през зимните месеци, довела до значително подобрение представянето и издръжливостта на задвижващата система.

Техническият директор на Хонда за Формула 1 Тойохару Танабе допълни, че екипите във Фаенца, Великобритания и Япония са се трудили упорито след Гран при на Австралия и четвъртото място е заслужена награда за усилията им.

„Смятаме, че постигнахме прогрес и подобрихме издръжливостта си. Очевидно е също така, че новите аерокомпоненти проработиха добре. Можем да се насладим на момента за няколко часа, но от утре е време да се фокусираме върху следващия кръг в Шанхай”, каза още Танабе.