Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гасли не разбира защо Торо Росо преподписа с Квят

Гасли не разбира защо Торо Росо преподписа с Квят

42
0

Пиер Гасли изрази недоумение от факта, че Торо Росо преподписа с Данил Квят. Пилотът, който е член на академията на Ред Бул за млади таланти, призна, че бил хванат неподготвен от новината за подновяване договора на руснака за 2017 г. Той бе основен кандидат за място в тима от Фаенца и решението за запазване на Квят изненадало 20-годишния французин.

„Нещата изглеждаха доста добре, а изведнъж всичко се случи толкова бързо и подписаха с Данил”, заяви Гасли, който понастоящем е втори в класирането на GP2, пред motorsport.com. „Бях малко изненадан, разбира се, като не разбрах защо (се случи това). Понякога ситуациите в Ред Бул се развиват наистина бързо – видяхме го в решенията, които взеха през последните два сезона. Но всичко приключи, трябва да вървя напред.”

Пиер допълни, че от Ред Бул не са му обяснили решението си и именно поради това не разбира станалото: „Просто ми съобщиха, че имат някакви причини и заради тях ще го задържат в отбора. Не знам нищо повече. Говорих много с Хелмут [Марко] през последните два дни. Ще видим кое е най-добро… Той знае каква е целта ми, както и че искам да карам в F1. Трябва да прегледам опциите и да видя как мога да стигна дотам.”

Според Гасли е жалко, че от Ред Бул не са изчакали до края на сезона, за да вземат решение за втората позиция в Торо Росо. Същевременно Кристиан Хорнер заяви, че французинът е много ценен за марката и „ще остане част от тима”.