Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грешките на Верстапен си бяха за уволнение, смята Вилньов

Грешките на Верстапен си бяха за уволнение, смята Вилньов

48
0

Бившият световен шампион във Формула 1 Жак Вилньов смята, че с катастрофите си в Монако Макс Верстапен е заслужавал да бъде уволнен от тима. Новият пилот на Ред Бул катастрофира по време на квалификацията на шикана при басейна, а след това се разби и в състезанието на завоя Масене.

Именно Верстапен беше поставен на мястото на Дани Квят, който заради неубедителното си според шефовете на тима представяне от началото на сезона беше понижен и пратен в по-малкия отбор Торо Росо.

„Уикендът беше ужасяващ за Макс. Той е бърз, но допусна прекалено много грешки, каза Вилньов, който спечели титлата през 1997 г. – Друг пилот на неговото място вече щеше да стяга куфарите към дома. Просто защото това е Макс Верстапен хората започват да търсят оправдания. Той е с протекции.

Дали това, че караше с различни настройки от Даниел Рикиардо го оправдава? Разбира се, че не. Той допусна една и съща грешка два пъти, което е недопустимо. Всъщност ако броим и третата тренировка, грешките стават три, което вече е прекалено. Верстапен обаче е обичан от Ред Бул, обичан е от феновете – всички го обичат.