Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Галерия: Партито по случай 20-ата годишнина от дебюта на Михаел Шумахер във...

Галерия: Партито по случай 20-ата годишнина от дебюта на Михаел Шумахер във Формула 1

57
0
Михаел Шумахер и Рос Браун,Норберт Хауг

Михаел Шумахер празнува 20 години от дебюта си във Формула 1 този уикенд на пистата Спа-Франкоршамп. Уикендът му започна прекрасно – с най-добро време в първата свободна тренировка, но вчерашната квалификация му донесе огромно разочарование: задно дясно колело се откачи и той катастрофира още в загряващия си тур.

След толкова време в спорта и преминал през какви ли не ситуации, седемкратният световен шампион прие нещата такива каквито са и дори намери сили да се пошегува със случилото се. А вечерта кажи-речи целият падок се изсипа в моторхоума на Мерцедес, за да отдаде почит на живата легенда във Формула 1.

Михаел получи, разбира се, купища подаръци, някои от които може да видите във фотогалерията. Един от най-специалните бе този от Ферари, поднесен лично от настоящия началник на Скудерията Стефано Доменикали. Върху част от кокпит са изписани постиженията на Шумахер с Ферари, както и специално послание от иконичния тим в Гран при към пилота, с когото заедно подобриха почти всички рекорди в историята на спорта.