Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гари Андерсън гадае за проблемите на Мерцедес с гумите

Гари Андерсън гадае за проблемите на Мерцедес с гумите

44
0
Испания,Мерцедес,Нико Розберг

Най-бързи в квалификациите, бавни в състезанието. Това за момента е формата на Мерцедес. В началото на сезона всички в отбора се надяваха да са решили проблемите си с гумите от миналата година. Оказа се обаче, че те отново са това, което в най-голяма степен възпрепятства отбора в постигането на добри резултати. Затова и въпросът е, какво причинява сериозното износване и как може да се реши този проблем.

„Аеродинамичната стабилност е много важна за издръжливостта на гумите“, обяснява експертът в аеродинамиката Гари Андерсън пред Аутоспорт. „Не мога да си представя, че характеристиките на колата са останали непроменени през годините след като отдавна знаят за тази своя слабост. Но аеродинамиката не изглежда проблем на тази кола, която е много бърза в една обиколка.

Затова остава да погледнем механиката. Разпределението на тежестите може да е проблем. Трябва да се погледне и начина на работа на системата KERS. Мерцедес изглежда, в сравнение с другите отбори, че превключват прекалено скоростите надолу при влизане в завоите. Може би това е една от причините да се натоварват прекалено много задните гуми.

Но проблемите може да са свързани и с работата на екипа. Подготовката на гумите е много важна. Мерцедес за тяхна радост имат достатъчно време, за да решат проблемите си. След като в миналото имаха проблеми със загряването на гумите, сега може би ги загряват прекалено, вместо да оставят това да се случи на пистата.“