Начало Картинг Гърков, Беков, Димитров и Дешков с победи в Хасково

Гърков, Беков, Димитров и Дешков с победи в Хасково

309
0

Любомир Гърков, Мартин Беков, Кристиан Димитров и Алекс Дешков станаха победители в своите класове No Gear Open, Rotax Junior, Mini и Mini BG във втория кръг на Националните картинг серии, който се проведе в Хасково.

В Mini BG сценарият от вчерашния ден се повтори. Пълно превъзходство имаше Алекс Дешков. В първото състезание за 10 обиколки той натрупа 15 сек аванс пред втория Стефан Стефановски. Трета завърши Ивон Симеонова, който направи отличен прогрес след старт от едва 7-а позиция след дисквалификацията във втория хийт вчера.

Във второто състезание Дешков отново води от старта до финала и записа една от най-убедителните победи в историята на Националните серии.

Така той изпълни обещанието на неговия механик Станислав Каваримов, че няма да му се наложи да изпреварва съперници в този кръг.

Втора този път завърши Ивон, която след страхотна битка изпревари Стефановски. На два пъти тя беше за кратко пред него, но македонският състезател контратакува успешно. При настигането на изостанал с обиколка състезател обаче Симеонова подходи смело и от външната страна мина пред него. С по-добра най-бърза обиколка Ивон е 2-а в общото класиране, следвана от Стефановски, а 4-и е друг състезател от Македония Христо Ковачи.

В Mini също се получиха интересни битки.

Стартиралият от полпозишън Данислав Арсов дълго време води колоната. Но към края пилотът на GO GRILL бе изпреварен от Андрей Георгиев. Трети остана местният пилот Кристиан Димитров. Силно кара и Христо Младенов, но слаб старт и 10 сек наказание за удар с Петър Шингов го оставиха назад.

Георгиев стартира от полпозишън във втората надпревара, но още в началото се стигна до сблъсък с Кристиан Димитров. Георгиев отпадна, а Димитров поведе. Инцидент в първата обиколка имаше и между Арсов и Юлиян Димитров. И двата съдиите определиха като състезателни и наказания не последваха.

Отпред Кристиан нямаше проблеми и спечели, следван от Димитров и Васил Апостоловски. Арсов, въпреки че бе с изкривен спойлер, завърши 6-и и направи най-бързата обиколка. Победител за кръга стана Кристиан, следван от Димитров и Арсов.

В обединената категория Rotax Max/No Gear Open победител стана Любо Гърков с 2 победи и в 2-те състезания.

В първото той остави зад себе си Лора Христова, който пропусна първия кръг в Кюстендил. Трети завърши Мартин Беков. Във втората надпревара Беков изпревари плевенчанката още на старта и до края се откъсна. Напред обаче отново беше Гърков, който в края върна газта.

Гърков съответно е първи в своя клас No Gear Open, следван от Христова и Николай Арабаджиев. В Rotax първи е Беков, а местата на подиума допълниха Мартин Янков и Люсиян Савов.

Състезанията се проведоха при слънчево и доста топло време, като сред официалните лица беше и председателят на сериите Росен Даскалов.

След финала той беше подготвил изненада за пилотите. Всички класирали се на подиума получиха бутилка с шампанско, което се състезаваха да отворят възможно най-бързо.